U suradnji s CEV-om održan Međunarodni Festival odbojke na Pijesku Jarun 2014

U nedjelju, 14. rujna od 10:00 do 18:00 na terenima Kluba odbojke na pijesku Zagreb uz Malo jarunsko jezero održan je Međunarodni Festival odbojke na pijesku Jarun 2014. HSOP (Hrvatski savez odbojke na pijesku) i ZSOP (Zagrebački savez odbojke na pijesku) pod pokroviteljstvom CEV-a (Europske odbojkaške federacije), usprkos lošim vremenskim uvjetima i hladnoći neočekivanoj obzirom na doba godine, prvi put su uspješno organizirali Festival s ciljem da se djeci i mladima približi odbojka na pijesku, koja, iako olimpijski sport, još uvijek nije dovoljno afirmirana u Hrvatskoj.

U nedjelju, 14. rujna od 10:00 do 18:00 na terenima Kluba odbojke na pijesku Zagreb uz Malo jarunsko jezero održan je Međunarodni Festival odbojke na pijesku Jarun 2014. HSOP (Hrvatski savez odbojke na pijesku) i ZSOP (Zagrebački savez odbojke na pijesku) pod pokroviteljstvom CEV-a (Europske odbojkaške federacije), usprkos lošim vremenskim uvjetima i hladnoći neočekivanoj obzirom na doba godine, prvi put su uspješno organizirali Festival s ciljem da se djeci i mladima približi odbojka na pijesku, koja, iako olimpijski sport, još uvijek nije dovoljno afirmirana u Hrvatskoj. Operativnu organizaciju Festivala preuzeo je Klub odbojke na pijesku „Zagreb“, koji se pobrinuo da manifestacija bude na visokoj razini  u skladu s najvišim standardima CEV-a pa se turinir igrao na 6 terena.

Sam turnir bio je organiziran tako da su sve ekipe bile podijeljene u 5 dobnih kategorija (U10, U12, U14, U16, U18), u kojima su mogli igrati djevojke, dječaci i mix timovi. Pozvani su svi klubovi odbojke na pijesku u Hrvatskoj i odbojkaški klubovi iz Hrvatske. Obzirom da je Festival međunarodnog karaktera pozvane su i ekipe iz cijele regije (Bosna i Hercegovina, Slovenija, Srbija, Austrija, Italija).

Loše vrijeme je na žalost u pojedinim slučajevima bilo faktor otkaza dolazaka ekipa (poplave u BiH i zemljama u okruženju), no generalno je odaziv ekipa bio nevjerovatan. Sudjelovalo je više od 40 ekipa u kategorijama U12, U14, U16 te U18 djevojke te u kategorijama U18 muški i U18 mix. „Uoči početka turnira, na tehničkom sastanku pogled u nebo i kišu koja je nije prestajala padati nije nudio preveliki optimizam. No, djeca sudionici pokazali su pravi sportski duh pa je taj entuzijazam prevagnuo u donošenju odluke da se Festival održi – time su dodatno pokazali kako razmišljaju i kako se ponašaju sportaši te da ne odustaju ni kad je najteže,“ komentirao je direktor Festivala Grga Trimčevski.

Svi pobjednici u svim kategorijama na poklon su dobili službene lopte, što je, naravno, oduševilo i njih i roditelje te publiku.

Uspjeh ovoga Festivala predstavlja upravo sjedinjenje odbojke na pijesku i odbojke, rekreativaca te ponajviše roditelja koji su budno pratili svaki poen. Lijep osjećaj je kada se postigne da dijete poželi uzeti loptu i  zaigrati s prijateljem odbojku na pijesku u bilo koje vrijeme i bilo kada, a upravo to je bila i namjera u pozadini organizacije događaja. Festival je samim time uspio jer je okupio ljude kroz sport i druženje te će oni sada tu poruku sada proslijediti dalje i širiti pozitivnu sportsku odbojkašku filozofiju, koja je zapravo način života. Europska odbojkaška federacija upravo želi da su te poruke što bolje „čuju“ i da se što više djece počne aktivnije baviti ovim prekrasnim sportom, a Klub odbojke na pijesku Erste Zagreb bio je prvi koji je tu poruku uspješno prenio, no vjerujemo da je to tek početak afirmacije odbojke na pijesku u Hrvatskoj.

 

 

U suradnji s CEV-om održan Međunarodni Festival odbojke na Pijesku Jarun 2014