Zeljkovic/Silic bez poraza osvojili Posedarje Open 2015

Posedarje Open
 
Prva stanica muškog dijela pojedinačnog prvenstva Hrvatske u odbojci na pijesku dogodila se ovaj vikend u Posedarju. Plaža Sv. Duh koja je idealno mjesto za igrati se malom djecom na plaži, doći  na produženi vikend i uživati u predivnoj pješćanoj plaži koja nema dubine i kraja pličaka sigurno 500m.
Posedarje Open
 
Prva stanica muškog dijela pojedinačnog prvenstva Hrvatske u odbojci na pijesku dogodila se ovaj vikend u Posedarju. Plaža Sv. Duh koja je idealno mjesto za igrati se malom djecom na plaži, doći  na produženi vikend i uživati u predivnoj pješćanoj plaži koja nema dubine i kraja pličaka sigurno 500m. Dakle, idealno mjesto za pješćane sportove i aktivnosti koje je prepoznala TZ Posedarje i odlučila ove godine organizirati muški turnir PH u odbojci na pijesku.
 
Organizator je odlučio napraviti turnir od 12 ekipa kojima je ponuđen smještaj svima koji uđu u glavni turnir, što je svakako novost na prvenstvu hrvatske. Turnir ranga 1 ponudio je nagradni fond od 6500,00kn što je bilo dovoljno da se odazove 11 ekipa u glavni turnir.
 
Da će svaki početak biti težak pokazuje kako TZ Posedarje još uvijek treba puno učiti s obzirom na skromne početke u organizaciji ovoga turnira. Isto tako to je i pokazatelj svim organizatorima slijedećih turnira kako ovo nije smjer kako raditi organizaciju službenih turnira. 
Sigurnost igrača, adekvatni tereni za igru, skupljači lopte, tribine, broj adekvatnih lopti na terenu, službeno osoblje turnira su sve činjenice koji čine turnir uspješnim i zovu igrače na turnir. Savez odbojke na pijesku garantira igračima sve te činjenice kojima želi stvori uvjete da se nivo natjecanja poboljša, odnosno uvjeti igranja i normalno financijski uvjeti koji dižu kvalitetu dolazaka ekipa.
 
Turnir nažalost nije imao kvalifikacije u petak, tako da je u turnir ušlo 11 ekipa, sve prijavljene. Aktualni prvaci Hrvatske Silić/Zeljkovic i reprezentatvci Hrvatske koji su bili na Poreč Majoru, te još dvije ekipe iz reprezentacije Đorđević/Dell'Orco i Jerčić/Karaula zatim jedan iskusni par koji prvi puta igra zajedno Križanović/Trimčevski. Što se tiće stranih ekipa došle su nam ekipe iz slovenije Pokeršnik/Pulko i Bedrač/Planinc nakon dugo godina da se ekipa Bedrač/Pokeršnik razdvojila i sada su u ulogama da igraju jedan protiv drugoga. Marchilov/Bagarić su još kombinacija iz Rusije i Crnegore tako da je uz još lokalne ekipe ovo pravi međunarodni turnir koji je u subotu imao po rasporedu imao 14 utakmica.
 
U subotu ćemo izdvojiti prolazak Silića/Zeljkovića u polufinale i Pokeršnika/Pulka koji su sa svojim sunarodnjacima odigrali odličnu utakmicu za publiku koja je otišla u 3 set sa puno preokreta i zanimljivih poena. Rezultat je bio 19:21,21:19,18:16 (2:1). Odlična utakmica koja je bila taj dan bila je za ulazak među 6 ekipa, zadnja utakmica dana kada su igrali Križanović/Trimčevski i Đorđević/Dell'orco u utakmici koja je isto bila puna preokreta i lijepih poena za publiku, na kraju je pobijedila bolja ekipa Đorđević/Dell'orco 13:21,21:19,15:13 (2:1).
 
Nedjeljna završnica donosi nam najzanimljivije susrete i borbu za medalje gdje smo imali 3 domaće ekipe i 3 međunarodne ekipe. Odlično raspoložene ekipe priuštile su nam hrvatsko i slovensko polufinale u obje utakmice. Utakmicu za treće mjesto igrali su Đorđević/Dell'orco protiv Planinc/Bedrač gdje smo vidjeli vjerojatno najbolju utakmicu do sada hrvatskoga para koji je sa glatkih 21:17, 21:17 (2:0) pobijedio slovensku kombinaciju. U finalu našle su se najbolje ekipe trenutno u hrvatskoj i sloveniji, Zeljković/Silić protiv Pulko/Pokeršnik. Interesantno finale koje je bilo na kraju popračeno iznimnim naletima vjetra i ponekad je utakmica izledala jako napeto, ali ekipa Zeljkovic/Silic ovaj puta iskustvom završavaju ovo finale sa 21:18, 21:19 (2:0).
 
U nadi da ovaj turnir sljedeće godine bude postao tradicionalan, s odličnim vremenom i plažom, igračima svakako predlažemo da se odazovu u većem broju sljedeće godine. Kako bi kvaliteta uvijek bila najbolja organizator je taj koji mora sve napraviti da nedostatke učini boljima i usmjeri ih u iskustvo za napredak na sljedeće turnire koji dolaze.
 
HSOP