Završen je prvi turnir pojedinačnog PH 2015_Kup Grada Čakovca

Završen je prvi turnir pojedinačnog prvenstva Hrvatske za žene u odbojci na pijesku, koji je održan ove subote na terenu KOP-a Čakovec kod Ekonomske i trgovačke škole u organizaciji  KOP-a Čakovec. Nastupilo je osam parova i odigrano 14 utakmica da bi sistemom dvostruke eliminacije dobili najbolji par. Glavni pokrovitelj ovog natjecanja je Grad Čakovec pa tako samo natjecanje ima naziv KUP GRADA ČAKOVCA. Samo natjecanje je prošlo u najboljem mogućem redu u vrlo korektnoj i fer igri sa velikom požrtvovnošću igračica, te puno lijepih poteza.

Završen je prvi turnir pojedinačnog prvenstva Hrvatske za žene u odbojci na pijesku, koji je održan ove subote na terenu KOP-a Čakovec kod Ekonomske i trgovačke škole u organizaciji  KOP-a Čakovec. Nastupilo je osam parova i odigrano 14 utakmica da bi sistemom dvostruke eliminacije dobili najbolji par. Glavni pokrovitelj ovog natjecanja je Grad Čakovec pa tako samo natjecanje ima naziv KUP GRADA ČAKOVCA. Samo natjecanje je prošlo u najboljem mogućem redu u vrlo korektnoj i fer igri sa velikom požrtvovnošću igračica, te puno lijepih poteza. Ukupan dojam pokušala je pokvariti kiša koja je počela nemilosrdno padati pred sam kraj natjecanja, ali su cure to stoički podnijele. Završne borbe ipak su se odigrale bez kiše. Čestitke djevojkama i na tome. Cijeli turnir obilježio je i niz neizvjesnih susreta sa čak četiri susreta koja su završila sa rezultatom 2:1. Ugodno su iznenadile najmlađe čakovčanke Bulović i Leskovar koje su u prvom susretu turnira sakupile dosta poena protiv kasnijih pobjednica turnira, a u svom drugom nastupu umalo iznenadile zagrebački par Kezerić/Samardžić. Drugi set su izgubile sa 20:22. Na neki način je i drugi čakovečki par, ali ovaj put se radi o najiskusnijem paru Zorc/Žigo Štefulj, iznenadio dobrom igrom, te  svim svojim protivnicama zadao velike muke da osvoje susret. Treće mjesto osvojile su domaće igračice Petak/Stanković koje, iako su dobro igrale, mogu žaliti za propuštenim prilikom da zaigraju u finalu, jer su u polufinalu protiv Kalinić/Banić lako dobile prvi set, imale inicijativu u drugom, da bi  pred kraj seta nestalo koncentracije, pa su taj set i odlučujući treći dobile protivnice. Dovoljno snage i koncentracije ipak je ostalo da osvoje treće mjesto pobijedivši Krivić/Stipanović sa 2:0, i ponove uspjeh od prošle godine, pa na kraju mogu, ipak, biti zadovoljne. Drugo mjesto osvojile su Lea Kalinić i Ema Banić koje su sigurno  igrale do polufinala i već spomenutoj utakmici, a u finalu su odigrale ispod svojih mogućnosti tako da je finalni susret protekao u potpunoj dominaciji para Roško/Prenc. Pobjednički par potpuno je zasluženo osvojio prvo mjesto i suvereno je vladao turnirom. Najneizvjesnija utakmica im je bila protiv para Petak/Stanković, no i taj susret su dobile sigurno, bile bolje u svim elementima igre, tako da su titulu pobjednica potpuno zasluženo ponijele u Zagreb ne izgubivši niti seta. Pobjednički pehar te novčane nagrade i medalje za prva tri mjesta uručio je predstavnik gradonačelnika Stjepana Kovača, Slobodan Veinović.

Organizatori su i ovaj put odradili svoj posao na visokom nivou, dobivši pohvale od svih sudionika turnira. Domaći suci Prprović i Vabec nisu imali težak posao, a posao za zapisničkim stolom dobro su odradile mlade kopovke Laura, Hana i Emina uz mentora Denisa koji je cijeli tehnički dio turnira rutinski odradio. Njihov trud se isplatio, jer se i ovaj put pokazalo da se u klubu dobro radi, da stasaju nove generacije mladih odbojkašica, a vrijeme će pokazati koliko će još napredovati, jer uvjete za igranje i treniranje imaju, bar zasad.

Evo i izjava:

Osvajačica srebrnog odličja- Lea Kalinić:

´U potpunosti smo zadovoljne organizacijom, teren odlično pripremljen, hrana riješena na najbolji mogući način, muzika pomno odabrana, ugodno se osjećamo u Čakovcu, a što se tiče vremena organizatori nas uvjeravaju da je bilo naručeno bolje vrijeme, no nije i isporučeno takvo. Dolazimo i slijedeće godine.´

Željko Stipanović:

´Sve pohvale organizatorima, rijetko gdje se može naići na organizaciju turnira na tom nivou, vidljivi je i napredak u kvaliteti natjecateljki.´

Foto galerija:  http://www.hsop.hr/foto/kup-grada-cakovca-20062015

Rezultati turnira:  http://www.hsop.hr/turniri/kup-grada-cakovca-1